Romákat vagdosott meg hajnalban egy abádszalóki férfi

2009.05.27. 07:34 Módosítva: 2009.05.27. 07:45

Megvagdosta egy ház lakóit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon egy besurranó támadó szerdán kora hajnalban, a többi lakó a támadót elfogta. A ház roma lakóit ért támadásról az Országos Cigány Önkormányzattól értesült az MTI, azt utóbb a rendőrség is megerősítette.

Rostás László, az ÖCO elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: az éjszaka az ablakon besurranó tettes két embert súlyosan megsebesített, őket kórházba szállították. A támadásban egy házaspár két tagját vagdosta meg a támadó a nyakukon, a mellükön és a lábukon, feltehetően egy borotvával. A két felnőtt között aludt kisgyermekük, neki nem esett baja. A ház többi lakója a helyszínen fogta el a támadót, aki eközben szintén megsérült. Őt is kórházba szállították - tette hozzá Rostás László.

Elmondta még, hogy a támadót az őt elfogók személyesen ismerték, többször tett a romáknak szánt fenyegető kijelentéseket.
Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség nyomozás kezdett emberölés kísérlete miatt. A megyei rendőrség forrónyomos csoportja nyomoz az ügyben.
Az elfogott támadó egy negyvenhat éves férfi, aki jelenleg kórházban van. A támadás hajnali három óra körül történt - tette hozzá.<MTI>