Villám csaphatott az Air France gépébe

bry
2009.06.01. 15:44 Módosítva: 2009.06.01. 18:47

A légitársaság szerint villámcsapás érhette azt a francia utasszállítót, amely magyar idő szerint hétfő reggel tűnt el a radarok képernyőjéről, az Atlanti-óceán fölött. Az Air France 447-es járata Rio de Janeiróból Párizsba tartott. A külügyminisztérium tájékoztatása szerint 4 magyar tartózkodott a fedélzeten.

A brazil és a francia légierő is gépeket küldött az utasszállító felkutatására. Az Airbus A330-ason összesen 216 utas (126 férfi, 82 nő, 7 gyermek, köztük egy csecsemő) tartózkodott, valamint 12 fős személyzet.

A légitársaság kommunikációs igazgatója azt mondta: a legvalószínűbb, hogy baleset érte a gépet, a merénylet eshetőségét kizárták. A repülő viharzónában haladt, amikor elvesztették vele a kapcsolatot, így könnyen lehet, villámcsapás érte, mondta Francois Brouse.

A légitársaság egy korábbi közleményében azt közölte, a gép automatikus hibajelzést adott le magyar idő szerint hajnali negyed ötkor (csaknem négy órával az eltűnése előtt), amelyben "az elektromos rendszerben észlelt hibát" jelzett. (FH)