Egy 11 éves komlói kisfiú is fent volt az Air France gépén - értesült a Független Hírügynökség egy neve elhallgatását kérő forrástól. A gyermeket a szülők egyik barátja vitte magával Brazíliába, jutalomnak szánta az utat, mert a kisfiú nagyon jó tanuló. A Független Hírügynökség megkereste a gyermek édesapját is, aki nem akart nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy a család reménykedik. Hivatalos értesítést csak a gép eltűnéséről kaptak eddig ugyanis - tette hozzá.

Friss és egyelőre meg nem erősített hírek szerint az eltűnt francia utasszállító maradványait fedezhette fel a brazil légierő egyik gépének pilótája kedden az Atlanti-óceán vizén: brazil jelentések szerint üléseket és más tárgyakat látott 650 kilométerre a brazíliai Fernando do Noronha szigettől északkeletre. A kutatást folytatják.

Jean-Louis Borloo francia környezeti miniszter kedden Párizsban azt mondta, hogy a repülőgép pilótája és személyzete is tapasztalt volt. A 12 tagú legénység egy pilótából, két segédpilótából és kilencfős kabinszemélyzetből állt. A Rio de Janeiróból Párizsba tartó Airbus A330 típusú repülőgép hétfőn, felszállás után négy órával tűnt el, amikor viharba került. A fedélzeten 228 ember volt, összesen 32 országból. Az eddigi hírek szerint négy magyar utazott a lezuhant gépen. A tragédia okai továbbra sem ismertek. (FH)