Egy kisfiú holttestét találták meg egy hátizsákban egy férfi és egy nő teteme mellett a Nagy-Britannia déli részén lévő Bechy Head-nél, amit az öngyilkosok sziklájának neveznek - közölte a Sky News kedden.

Beachy Head-nél, amely Sussex angol grófságban, az angol csatornánál található, évente átlagban 20 ember veti alá magát a mélybe, ezért fekete helynek is nevezik. Az Eastbourne parti őrség tisztje azt mondta a Sky News-nak, hogy vasárnap éjszakai őrjáratán felfigyelt a tetemekre, de mivel nem volt biztos abban, hogy emberi testeket lát, megvárta a hétfőt. Stuart McNab azt nyilatkozta, hogy a hátizsák csukva volt, amikor közel ment hozzá, és amikor kinyitotta, először azt hitte, egy játékbabát lát. McNab elmondta, hogy a két felnőtt teteménél egy másik hátizsákot is talált, tele gyerekjátékkal. A parti őrség tisztje szerint az eset példátlan, mert korábban csak idős emberek követtek el kollektív öngyilkosságot Bechy Head-nél. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy már azonosították az áldozatokat, de többet nem árultak el.

2004-ben a Beachy Head-i anglikán lelkészség kezdeményezésére felállítottak egy önkéntesekből álló csapatot, amelynek feladata volt, hogy visszatartsa az öngyilkosokat. Ross Hardy, a csoport vezetője azt mondta a Sky News-nak: volt, hogy évente 15, volt, hogy 30 esetben találkoztak öngyilkosjelöltekkel, de azt nem mondta meg, hogy hány embert sikerült visszatéríteniük az életbe. (FH)