Háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el Brazíliában annak a 228 embernek az emlékére, akik a szerencsétlenül járt Air France gépen voltak. A nemzeti gyászt azután hirdették ki, hogy Brazília védelmi minisztere megerősítette: az Atlanti-óceán felett eltűnt gép roncsait találták meg kedd reggel. A tragédiát senki nem élte túl. Az utaslistán több magyar is szerepelt, például egy 11 éves komlói kisfiú vagy a Kispál és a Borz exmenedzsere - értesült a Független Hírügynökség.

Az AF 447-es járat maradványai az Atlanti-óceánon, Brazília északkeleti partjaitól körülbelül ezer kilométerre kerültek elő. A gép fekete doboznak nevezett adatrögzítőjét még nem találták meg. A szerkezet összesen 30 napon át bocsát ki jeleket, amelyek segítségével meg lehet találni. Ha ez sikerülne, akkor az adatai segíthetnének kideríteni a szerencsétlenség okait.

Az utasszállító hétfőn tűnt el, miután Rio de Janeiróból felszállva viharba került az óceán felett. Az Air France légi járata már csaknem megtette a Párizsba tartó 11 órás út felét, amikor 228 utassal fedélzetén lezuhant. Az áldozatok összesen 32 ország állampolgárai voltak, köztük négy magyar.

A tragédia áldozatainak emlékére kedden a brazil elnökhelyettes háromnapos gyászt rendelt el, Párizsban pedig ökumenikus istentiszteletet tartanak szerdán a Notre-Dame katedrálisban. A ceremónián a tervek szerint a francia elnök, Nicolas Sarkozy is részt vesz.