Feltehetően bosszúból robbantottak fel egy közlekedési rendőrt a szolgálati vécében a dagesztáni Mahacskala közelében - jelentette vasárnap az orosz lenta.ru internetes hírügynökség. A detonáció akkor történt, amikor a közlekedésrendészeti főfelügyelő szombat délután belépett az országút mentén álló rendőrségi poszttól húszméternyire lévő árnyékszékbe. A felügyelő a helyszínen szörnyethalt.

Az orosz belügyminisztérium dagesztáni kapitánysága az ügyben nyomozást indított. Feltételezik, hogy egy sértődött járművezető állhatott ily módon bosszút az őt megbüntető közlekedési rendőrön.

Dagesztán közvetlenül Csecsenföld és Azerbajdzsán között terül el. A térségben mind a mai napig nagy divatja van a vérbosszúnak, s más, az európai emberek számára ma már középkoriaknak tekintett szokásoknak. Oroszországban egyébként mostanában Brad Pittel riogatják a gyorshajtókat. A népszerű színész arcképét viselik ugyanis azok a papír-rendőrök, amelyeket az országutak mentén helyeztek ki. Az út menti műrendőr - Brad Pitt ide vagy oda - olyannyira hatásosnak bizonyult, hogy az érintett útszakaszokon radikálisan csökkent a gyorshajtás miatt történt közlekedési balesetek száma. (FH)