Emlékezetkiesésre és befolyásos barátokra hivatkozott a rendőrverő férfi

bry
2009.06.08. 15:55

Egy békéscsabai férfi még tavaly márciusban támadott az intézkedő rendőrökre, a mai tárgyaláson emlékezetkiesésre és számos befolyásos kapcsolatára, rendőrökre, ügyvédekre, bíróra próbált hivatkozni a felmentése érdekében. A férfi emellett megemlítette azt is, 18 évig kungfuzott és a kommandósoknak is tartott edzéseket, írja a beol.hu.

Az 50 éves férfi, aki 13 éve rokkantnyugdíjas, állítja ártatlan, és tulajdonképpen a rendőrök bántak vele durván. A vádlott elmondása szerint élettársa, miután adott neki 50 ezer forintot, elvitte Gyulára, és leitatta őt. Ezután rosszul lett, hányt, és csak arra emlékszik, rendőrök jöttek a házhoz, megbilincselték, és durván bántak vele. A bírónő kérdésére, vagyis arra, hogy miért járhattak így el a rendőrök nem tudott válaszolni.

A volt élettárs ráadásul azt állítja, a férfi folyamatosan a háza felgyújtásával fenyegeti, és tavaly márciusban is azért hívta ki a rendőröket, mert félt, a vádlott rátöri az ajtót. A nő és az apja állítja, a férfi volt az, aki rárontott a kiérkező rendőrökre. „Agresszívan viselkedett az úriember, kiabált és csak többszöri felszólítás után igazolta magát. Nem volt hajlandó elhagyni az udvart, dulakodni kezdett a kollégámmal. Megragadta az egyenruháját és ütésre emelte a kezét. Én akadályoztam meg ebben" - idézte fel az esetet az egyik rendőr. A tárgyalás júliusban folytatódik, a bíróság elrendelte az pszichiáter-orvosszakértői vélemény kiegészítését.