Még mindig életveszélyes állapotban van az a nyolc éves kislány, akit kedden délután marcangolt szét egy kutya a Baranya megyei Hegyhátmarócon. A lány életéért órákig küzdöttek az orvosok, akik - miután stabilizálták az állapotát - hét órán keresztül műtötték - tájékoztatott a kórház. A kutyát elzárták, megfigyelés alatt tartják, és valószínűleg két hét múlva végleg elaltatják. Azt még egyelőre a kerületi főállatorvos sem tudja, hogy a kutya miért támadta meg a kislányt.

A kislányt a jobb oldalán marcangolta szét a kutya, szemtanúk szerint percekig. Három férfi sietett a kislány segítségére. "Botokkal és kövekkel kergették el a kutyát, miközben valaki ölében kimenekítette a lányt. Mentőhelikopter vitte kórházba, az orvosok órákig küzdöttek az életéért, míg sikerült az állapotát úgy stabilizálni, hogy az éjjel megműtötték." - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Azt még az állatorvos sem tudja, hogy a kutya miért támadhatott a lányra. "Elképzelhető, hogy a kislány valamivel ingerelte, az is lehetséges hogy a kislány megijedt, hiszen a kutya egy nagytestű állat." - mondta a Független Hírügynökségnek dr. Simor Zoltán komlói kerületi főállatorvos. A kutya most a komlói sintértelepen van, két hétig megfigyelik, hogy nem veszett-e; uána valószínűleg elaltatják. A rendőrség pedig vizsgálja, hogy terhel-e valakit felelősség a támadásért..(FH)