A mozgó vonat alá esett és meghalt egy jegyvizsgáló szombaton reggel a Szabolcs megyei Bujon. A kalauz a szerelvényen dolgozott, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - a vonat kerekei alá esett. A 37 éves férfi azonnal meghalt. A tragédiát senki sem látta, de a rendőrség szerint baleset történt.

A baleset reggel Buj és Herminatanya között, a nyílt vasúti pályán történt. A rendőrök azt még vizsgálják, hogy a 37 éves jegyvizsgáló a vasúti kocsi ajtaján vagy a két kocsi közötti átjáróról esett a mozgó vonat kerekei alá. A jegyvizsgáló tisztázatlan körülmények között esett a mozgó szerelvény kerekei alá, azonnal életét vesztette. A rendőrségi vizsgálat nem tárt fel bűncselekményre utaló körülményt, most azt vizsgáljuk, hogy pontosan hogyan történt a baleset - mondta a Független Hírügynökségnek Fülöp Gergely, a Szabolcs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A vizsgálatot nehezíti, hogy a szerelvényen csak néhányan utaztak és senki sem látta a balesetet. A sínek mellett fekvő kalauzt később, egy másik szerelvényről vette észre a vonatvezető. A leszállított utasokat vonatpótló buszokra ültették. Úgy tudjuk, hogy a keskeny nyomtávú vonat ezen a szakaszon csak 15 kilométer perórás sebességgel haladhat. A vasúttársaság szakértői a rendőrségi nyomozás végét várják. A baleset körülményeit jelenleg vasútbiztonsági szakemberek vizsgálják, ezért a MÁV Start szóvivője csak későbbre ígért tájékoztatást.