Tagadta bűnösségét perugia-i perének második napján, szombaton az az amerikai diáklány, akit azzal vádolnak, hogy részt vett lakótársának a megölésében, mert a brit lány nem akart részt venni egy csoportszexben - írta a Független Hírügynökség.

Meredith Kercher holttestét 2007. november 1-jén találták meg abban a házban, amelyet ő és a vádlott, Amanda Knox együtt béreltek, míg Perugiában tanultak. Az ügyben gyilkosság vádjával az amerikai lány olasz barátját, Raffaele Sollecitót is letartóztatták, egy közös ismerősükkel, Rudy Hermann Guedével együtt. Az amerikai lány és barátja mindmáig tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz. Eddig egyedül az afrikai származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Rudy Guede ismerte be, hogy a brit diáklány halála idején a helyszínen volt, de ő is tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

Ennek ellenére Guede-t egy külön perben 30 év börtönre ítélték azzal a váddal, hogy ő fogta le az áldozatot, az amerikai lány és olasz barátja pedig elvágták a brit lány torkát. Giuliano Mignini ügyész szombaton azt mondta, hogy a 21 éves vádlott részt vett abban a csoport-szexben, amely erőszakossá fajult, a végén pedig a 22 éves Meredith Kercher átvágott torokkal, vérbe fagyva feküdt a földön, miután Knox és a barátja késsel támadtak rá. Az amerikai lány váltig állította, hogy a gyilkosság idején olasz barátjával volt annak lakásán, ahol füveztek, szeretkeztek és tévéztek.

Az ügy azért is nagy figyelmet kelt Nagy-Britanniában és az amerikai lány otthonában, a Washington állambeli Seattle-ben, mert a brit és az amerikai média szerint van rá esély, hogy a lány nem kap tisztességes bírósági eljárást Olaszországban. A sajtó szerint ugyanis megkérdőjelezhető Mignini megbízatása, mivel az ügyész ellen is eljárás folyik hatalommal való visszaélés, és rosszhiszemű szakmai munkavégzés miatt.