Több százezer forintos nyereményeket ígért mobiltelefonok feltöltő kártyáinak kódjaiért az a csaló, aki ellen a közelmúltban indult eljárás Pécsett - közölte a pécsi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályvezetője az MTI-vel.

"A harmincas éveiben járó komlói férfi egy másik ügyben folyó nyomozás során került a rendőrség látókörébe. Kiderült, egy mobilszolgáltató nevében telefonon keresett meg mobiltelefon-tulajdonosokat és nyereménnyel kecsegtetve rávette őket, hogy feltöltő kártyákat vásároljanak és azok kódjait árulják el neki" - mondta el a bűncselekmény-sorozat részleteiről Hantai Katalin.

A rendőr őrnagy a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta elárulni, hány sértettje van a csalásnak, de az MTI információi szerint a férfi több tucat embert csapott be országszerte. Hantai Katalin megjegyezte: a közelmúltban horogra akadt bűnöző akár két év szabadságvesztést is kaphat, de az ehhez hasonló bűncselekmények felderítése nehéz. Ritka, hogy a tettest vagy tetteseket elkapják, már csak azért is, mert a sértettek szégyellik, hogy rászedték őket és többségük nem tesz feljelentést. "Ezért is fontos, hogy az emberek ne adják meg kódjaikat idegeneknek" - mondta.