Néhány óra alatt elfogta a rendőrség a péntek esti szombathelyi emberölés gyanúsítottját, akit összeverve találtak meg. A gyanú szerint a nő szúrta nyakon élettársát Szombathely belvárosában. A gyilkosság után volt élettársa és két másik férfi úgy megverte a nőt, hogy eltörött egy bordája és kórházba kellett vinni.

Péntek este, nem sokkal háromnegyed tizenegy előtt egy járókelő találta meg Szombathely belvárosában, az Óperint utcai hídon az áldozatot, a férfi erősen vérzett, de még élt. A nyakon szúrt férfi életéért háromnegyed órán át küzdöttek a mentősök, de már nem tudták megmenteni. A kiérkező rendőrök a helyszín közelében megtalálták az áldozat élettársát. A szintén vérző nőt szemmel láthatóan összeverték.

A nő és élettársa egy hónapja éltek együtt. A nőt előző élettársa korábban megfenyegette, az asszony ezért egy konyhakést hordott magánál. Péntek este a nő és új élettársa erősen ittas állapotban taxival indultak haza egy kocsmából. Útközben azonban rájöttek, nincs náluk cigaretta, ezért egy benzinkúthoz vitették magukat. Ott összeszólalkoztak, ezért a kutas elküldte őket. Ezt követően a benzinkúttól alig néhány méterre lévő hídon az asszony nyakonszúrta élettársát, majd a közelben lakó rokonaihoz ment, és elmondta nekik, mit tett. A rokonoktól távozóban azonban összetalálkozott volt élettársával, aki harmadmagával botokkal úgy összeverte, hogy eltörött egy bordája. A volt élettárs és a másik két férfi akkor még nem tudott a gyilkosságról.

A nő a kiérkező rendőröknek először úgy adta elő a történetet, hogy új élettársa még élt, amikor rájuk támadtak. A rendőröknek akkor ez a történet még hihető volt. Később azonban kihallgatták a támadókat, akik már tudtak róla, hogy a nő rokonainak bevallotta a gyilkosságot. A nő újbóli kihallgatásakor beismerte az emberölést, jelenleg őrizetben van, a rendőrség javaslatot tett előzetes letartóztatására. A helyszínelés során a híd mellett egy bokorban megtalálták a gyilkos fegyvert is. A nőt összeverő támadókat súlyos testi sértéssel gyanúsítják, ők szabadlábon védekezhetnek. (FH)