Belefulladt egy 22 éves férfi a nyékládházi Gólem-tóba péntek délután. A mentőhelikopter, a rendőrök és a tűzoltók perceken belül a helyszínre értek. A Miskolci Spider Speciális Mentőcsoport búvárok, keresőkutya és radar segítségével talált rá a fiatalember holttestére. Néhány órával később egy újabb férfi tűnt el ugyanannál a tónál, de őt épségben találták meg a szakemberek.

Egy fiatal társaság szórakozott péntek délután a Gólem-tónál, amikor valamivel két óra után egyikük fürdeni indult a tóba. Társai megpróbálták visszatartani, mert ittas volt, de nem tudták. A fiatalember egy darabig úszott, majd elmerült a tóban, mondta el Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek. A parton maradt társak azonnal értesítették a rendőrséget. Hamarosan a helyszínre érkezett a mentőhelikopter, a rendőrség és a tűzoltóság, majd értesítették a Miskolci Spider Speciális Mentőcsoportot is.

A férfi holttestét öt óra tájban emelték ki a vízből. Az elsődleges információk szerint nincsenek bűncselekményre utaló nyomok. A speciális mentők búvárok, keresőkutya és radar segítségével, fél órás keresés után, tíz méter mélyen találtak rá a 22 éves fiatalemberre - mondta el Lehoczki László, a Miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetője a Független Hírügynökségnek.

Aznap nem ez volt az utolsó riasztásuk, hiszen néhány órával később szintén a Gólem-tó környékéről jelentették egy férfi eltűnését. A férfi telefonja este hat óra óta nem volt bekapcsolva, a pólóját pedig egy mólónál találták meg. A rendőrség és a tűzoltóság már a helyszínen volt, a speciális mentőcsoport pedig úton, amikor a férfit egy bokor alatt, levetett pólójától nem messze megtalálták. Ott aludt.