Holtan találtak egy magyar állampolgárságú asszonyt az egyesült államokbeli Pittsburghben. Az 57 éves nő szombaton érkezett rokonlátogatóba, majd egy nappal később nyoma veszett.

Az 57 éves Kónya Ancsa holttestét a Birmingham híd alatt, a vasúti síneknél találta meg egy hajléktalanoknak renszeresen ételt szállító nő. Egyelőre nem tudni, mi vezetett a Kónya halálához, a boncolást hétfőn tartják. Bill Fisher rendőrfelügyelő szerint nem úgy tűnik, hogy az asszony leesett a hídról, vagy elgázolta volna a vonat. Nincs nyoma annak, hogy bűncselekmény vezetett a halálához, de egyelőre nem zárják ki ennek lehetőségét a rendőrök. A környéken lakó hajléktalanokat is kikérdezték, de nem vettek őrizetbe senkit. Táskájában többféle gyógyszert találtak; a rokonai szerint Kónya depresszióban szenvedett.

Az Egyesült Államokban 20 éve élő Elisabeth Konecsni, Konya nővére szerint akkor még jó hangulatban beszélgetett velük, de másnap nyoma veszett. Hiába járták be a környéket, a nőt sehol sem találták, majd bejelentették az eltűnését a rendőrségen. (FH)