Felszínre hozták azt a 16 éves lányt, aki vasárnap este belecsúszott egy bükki barlangba. Sérülései nem súlyosak, kórházba szállították - tájékoztatta a mentőszolgálat az MTI-t hétfőn reggel. A mentőket vasárnap este nyolc óra előtt riasztották, a lányt a barlangi mentők hétfő reggel fél hat előtt hozták a felszínre - közölte Sütő Katalin, a mentőszolgálat ügyeletvezető főorvosa. Állapota nem súlyos, a mentők felkar, mellkasi és medence sérüléssel kórházba szállították - tette hozzá.


A baleset vasárnap délután fél hétkor történt, amikor egy háromfős csapat túrázott a Bükk egyik víznyelő barlangjában. A 16 éves lány a 186b méter mély Szepesi-zsombolyba csúszott bele, körülbelül nyolc métert zuhant – írj a Független Hírgynökség. A szerencsétlenül járt emődi fiatalt vasárnap 23 óra tájban érték el, kimentésében csaknem harmincan vettek részt - mondta Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője az MTI-nek.
A nehéz körülmények miatt több órán át tartott, míg a szűk járatokon át sikerült felszínre érni a több mint 150 méteres mélységből.