Felettébb gyanús körülmények között vesztette életét hétfőn egy odesszai vállalkozó, akinek lakásában éppen házkutatást tartott a rendőrség. A maffiaügyletekkel gyanúsított férfi a hivatalos jelentés szerint kiugrott, a felesége elmondása szerint azonban a rendőrök lökték le a tizenkettedik emeleti lakása erkélyéről.

Az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálatának közleménye szerint az odesszai magánvállalkozó lakásán a maffiaellenes csoport nyomozói tartottak házkutatást, terhelő bizonyítékokat keresve. Az ukrán Korreszpondent.net internetes hírportál úgy tudja, hogy a rendőrök számos hamis számlát, vámpapírokat, valamint jelentős mennyiségű készpénzt és több aranyöntvényt találtak a lakásban. Az akció idején a gyanúsított nyugodtan viselkedett, ám amikor felszólították a jegyzőkönyv aláírására, feltépte a lakás erkélyének ajtaját és a mélybe vetette magát.

Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrás azonban ismertette a sajtóval a vállalkozó feleségének vallomását, aki azt állítja, hogy a férjét a rendőrök vezették ki a beüvegezett erkélyre, s nyitották ki előtte annak ablakát. Az asszony azt állítja, hogy a szomszédos megyéből érkezett rendőrök tulajdonképpen azt a 10 millió hrivnyát (263 millió forintot) keresték a férjén, amellyel néhány üzlettársának tartozott. (FH)