Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki az elmúlt időszakban, sorozatban erőszakolt meg nőket Isaszegen. A támadások brutalitása és kegyetlensége a sokat látott nyomozókat is megdöbbentette. A férfi májusban két nőt támadott meg, áldozatait még mindig orvos kezeli.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön számolt be az esetről. Eszerint először május 10-én éjjel csapott le a támadó. A vasútállomásról hazafelé tartó nőt megverte és megerőszakolta. Május 21-én éjjel újra támadott a férfi, szintén Isaszegen, brutálisan megvert egy nőt és meg is erőszakolta. Áldozatai az őket ért fizikai és lelki támadás után hosszú orvosi kezelésre szorulnak még mindig.

Végül egy újabb támadás után tudták elfogni a férfit: múlt héten vasárnap hajnalban a településen ismét megtámadott valaki egy nőt. A fiatal nő elé egy bokor mögül ugrott ki a támadó és a lányt egy spray-vel lefújta. A nő hangosan kiabált és menekülni próbált. A támadó megragadta a ruhájánál, de végül sikerült elmenekülnie.

Néhány perc múlva a közelben lévő járőrök már értesítést is kaptak a Gödöllői rendőrkapitányság ügyeletétől a támadásról. A rendőrök ekkor éppen egy férfit igazoltattak és gyanús lett, hogy ő a támadó. Kihallgatásakor tagadott, de tanúk és tárgyi bizonyítékok is vannak ellene. Kedden előzetesbe is került a 43 éves, monori férfi. (FH)