Az egyiptomi főmufti megerősítette az egyik leggazdagabb egyiptomi üzletemberre és egy nyugalmazott rendőrre kirótt halálos ítéletet - írta a Független Hírügynökség. Hisam Talaat Musztafát felbujtóként, Mohszen al-Szukkarit bérgyilkosként ítélte kötél általi halálra egy kairói bíróság májusban, a milliomos volt szeretőjének, egy ismert libanoni énekesnőnek a meggyilkolásáért.

Az 1996-ban, egy televíziós tehetségkutatón ismertté vált libanoni Suzanne Tamimot 2008. július 28-án, több késszúrással gyilkolták meg egy dubai luxus apartmanban. A szépségéről, szép hangjáról és viharos magánéletéről híressé vált énekesnő 2007-ben, feladva karrierjét eltűnt a közéletből, és állítólag Dubai egyik elegáns kerületében élt. Két héttel a gyilkosság után már őrizetbe vették a 39 éves milliomost, azzal a váddal, hogy ő bérelte fel 2 millió dollárért a gyilkost.

gyilkosság egyiptom énekesnőEgyiptomban azonban az ország főügyésze megtiltotta a médiának, hogy az üggyel foglakozzanak, és egy, a gyilkosságot boncolgató, de Musztafa nevét nem említő újságszámot el is tüntettek az újságosstandokról. Musztafa ugyanis tagja volt az egyiptomi parlament felső házának. Ő a többmilliárd dollárt érő, ingatlanokkal foglakozó Talaat Mustafa Group vezetője, és 2007-ben 800 millió dolláros vagyonával a 49. leggazdagabb arabnak számított az Arabian Business című lap adatai szerint. Végül azonban a bíróság a felbujtót és a bérgyilkost is elítélte. Az egyiptomi szokásjog szerint azonban az ítéletet meg kell erősítenie az ország legfőbb vallási vezetőjének is, aki nem csak vallással kapcsolatos ügyekben mondja ki a végső szót.