A gyámhivatal is vizsgálja annak az anyukának az ügyét, aki részegen vezetett úgy, hogy az autóban három kisgyermeke is bent ült. A nő több száz méteren keresztül vezetett szemben a forgalommal Pécsett szerdán este. A hátsó ülésen ült három gyermeke, akik 2, 3 és 5 évesek. A részeg asszony őket is veszélyeztette, ezért a gyereke érdekében a gyámhivatal is eljár. A negyven éves nő még baleset is okozott. Autójával felhajtott az út széli padkára, ahol egy gyalogost is elsodort, ekkor megállt. Senki sem sérült meg komolyabban.

Miután a baleset megtörtént, a részeg nő tovább akart menni, de egy járókelő nem engedte, benyúlt és kivette az autó indítókulcsát és hívta a rendőrséget.
A kocsi hátsó ülésén ült az asszony három gyereke, akik 2, 3 és 5 évesek. Mivel az anyuka részegen vezetett, őket is veszélybe sodorta. Ezért a rendőrség értesítette a gyámhivatalt, akik egy családgondozó segítségével kivizsgálják az ügyet.

"Ha veszélyeztetettség fennáll, akkor védelembe vesszük a gyereket, amennyiben nem és a családgondozó úgy gondolja, hogy alapellátás keretében gondozni kell a családot, akkor ők továbbra is tartják velük a kapcsolatot" - mondta el a Független Hírügynökségnek Bindis Zsuzsanna, a területi szociális központ vezetője. Legvégső esetben a gyámhivatal akár el is veheti a gondatlan anyától a kiskorú gyereket.

Az asszony több közlekedési szabályt is megszegett. Ezért a rendőrség több eljárást is indít ellene. Egyrészt ittasan vezetett, másrészt szembe ment a forgalommal, és még jogosítvány se volt nála. Mindemellett pedig az sem kizárt, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárást indítnak ellene. (FH)