Két tragikus kimenetelű fürdőzés történt szerdán Borsod-Abaúj-Zemplénben, mindkét esetben tizenéves fiú az áldozat, írja az MTI.
Hernádcéce külterületén a Hernád folyóban fürdőzött egy család. A gyerekek csak a part menti részen játszadoztak, mivel nem tudnak úszni. Egyikük, egy 14 éves fiú azonban így is sodrásba került, ahonnan az anya segítségével sem tudott kijutni, a víz magával ragadta. Keresésében az encsi rendőrök mellett segédkeztek a szerencsi tűzoltók és a Spider mentőcsapat emberei is, de munkájuk eddig nem vezetett eredményre.

A másik baleset szintén július 1-én történt. A Miskolc melletti Csorba-tónál fürdőzött egy fiatalokból álló társaság, éis a parttól körülbelül tizenöt méterre egyikük eltűnt a vízben. A bejelentés nem sokkal 18 óra után érkezett a rendőrségre. Egy járőr a helyszínre sietett, ahol megkezdték a kutatást a Spider búvárai és kutyái segítségével. A 17 éves szirmabesenyői fiú holttestét negyedóra alatt megtalálták.

A rendőrség az elsődleges szakértői vélemények alapján az idegenkezűséget mindkét esetben kizárta, a vizsgálatokat közigazgatási eljárás keretén belül folytatja. Ezen nyáron már négy halálos végű fürdőzés volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.