Vasárnap reggel, a szombathelyi Markusovszky kórházban meghalt az a 11 éves kislány, aki kedden beleesett a zalalövői Borostyán-tóba, írja az MTI. A zalalövői kislányt az intenzív osztályon kezelték, miután kedden este helikopterrel a kórházba szállították. Az MTI információja szerint a gyermek mindvégig kómában volt.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az eset kapcsán szerdán közölte: a helyi kempingben táborozó lány "vízi foglalkozás közben egy vízi bicikliről a tóba esett, majd elmerült". A kislányt a partra mentést követően a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást. Az MTI információja szerint a kislányt egy szintén ott táborozó fiú mentette ki a tóból.

Az egyhetes táborozás hétfőn kezdődött mintegy 30 zalai iskolás részvételével, de a tragédia miatt a táborhelyet bezárták. Egy anya az ott nyaraló gyermekének elmondása alapján az MTI-nek elmondta: idén nem minden esetben tartották be a szabályokat, például vízi biciklizéskor a gyerekekkel nem vetették fel a mentőmellényeket. A tábort vezető pedagógus szerdán annyit közölt, hogy a szülők kérésére nem beszélhet a történtekről.