Előre kitervelt körülmények között szúrta halálra egy bajonettel a felesége és annak unokatestvére azt az 53 éves ilki férfit, akinek holttestét július 5-én találták meg Kisvarsány közelében.

A 34 éves asszony még a múlt szombaton tett bejelentést a rendőrségen, mely szerint férje - aki előző nap lovasfogatot indult el vásárolni otthonról Kisvarsányba - nem érkezett haza. A középkorú férfira másnap, holtan bukkantak a település külterületén lévő fasorban a keresésére indult rokonok. A nyomozás elején felmerült a rablás, illetve az etnikai jellegű támadás lehetősége, a bizonyítékok viszont egyértelműen a családra terelték a nyomozók gyanúját.

Az asszony a kihallgatások során többször ellentmondásba került állításaival, majd később beismerte, ő és 22 éves unokaöccse követte el a gyilkosságot, melyet már egy héttel korábban kiterveltek. A nő július 4-én reggel a férje kávéjába altató-nyugtató hatású gyógyszert kevert, majd a 14 éves gyermekükkel együtt lovasfogattal kimentek Ilk község határában lévő kukoricaföldjükre. A területre kiérve a férfi elkábult a gyógyszertől, ezért lefektették, és megvárták, hogy a nő unokatestvére kiérjen a helyszínre. Ezt követően a gyereket állítólag elküldték, hogy ne llássa, mire készülnek.

Az unokatestvér először kézzel, majd egy fahusánggal bántalmazta a férfit, majd a nővel közösen, a kocsin lévő 22 centiméteres pengehosszúságú, második világháborús bajonettel háromszor mellkason, és hátba szúrták. A holttestet felrakták a stráfkocsira, és egy távolabbi, másik fasorban a kerékpárral együtt lerakták, majd eltüntették a kocsi nyomait az útról.

A gyilkossághoz használt karót és bajonettet, valamint a férfi pénztárcáját otthon elrejtették, a kocsit lemosták; az asszony pedig értesítette a rendőrséget férje eltűnéséről. A feleség a rendőrségen terhelő vallomást tett az unokatestvérére, és elmondta, hogy a gyilkosságért 120 ezer forintot ajánlott fel neki. A nő szerint azért ölte meg férjét, mert az rendszeresen bántalmazta őt és négy kiskorú gyermeküket; ennek azonban ellentmond, hogy 15 éve élnek együtt, és két éve házasok.

Tarcsa Csaba ezredes, a főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból követték el a gyilkosságot, azt viszont még vizsgálja a rendőrség, hogy a különös kegyetlenség minősítése fennállt-e. A két elkövetőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, de még azt is vizsgálják, hogy a 14 éves gyereknek volt-e valamilyen eddig még nem ismert szerepe a történtekben. (MTI)