horoszkóp

Őrizetben a járdánházi maszkos rablók

bry
2009.07.10. 13:01

Előre kitervelte a rablást az a három ember, akit az ózdi rendőrkapitányság rendőrei fogtak el pénteken, a hajnali órákban a Borsod megyei Járdánházán. A felnőtt-, fiatal- és gyermekkorú személyből álló csoport előző éjszaka elemlámpákkal, sapkákból kivágott maszkokkal és kesztyűkkel indult "bevetésre" - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A három főből álló csoport csütörtökön késő este tört be egy 73 éves járdánházi férfihoz. A rablók nem sokáig örülhettek a zsákmánynak, ugyanis néhány óra elteltével a helyi polgárőrség segítségével valamennyien rendőrkézre kerültek.

Az elkövetők eleve azt a Járdánháza község központjától nem messze lévő családi házat választották célpontul, ahol a 73 éves, idős férfi egyedül lakott. A rablók mindhárman maszkot húztak a fejükre, majd átmásztak a kerítésen és ketten - az udvaron talált vasat feszítővasként használva - rátörték az ajtót az alvó emberre.

A házból műszaki cikkeket vettek magukhoz, majd távozni akartak, azonban az alvó férfi a zajokra felébredt, és az egyik elkövető ruháját elkapta. Társai a kelepcébe szorult rabló segítségére siettek, és az ágyban fekvő idős férfi fejét kezdték ököllel ütlegelni, aki így elengedte társukat. A támadók zsákmányukkal, egy hifi-toronnyal és egy walkmannel futva menekültek a házból, majd a kerítésen átugrálva, zsákmányukkal tovább futottak.

A menekülő elkövetőket ekkor vette észre a helyi faluőrség két tagja, akik - meglátva a polgárőröket - a hifi-t az árokba dobva futottak tovább. Egyiküket a faluőr azonban felismerte és a gyanús körülményekről értesítette a rendőrséget is.

A gyanúsítottak részletes beismerő vallomást tettek. Az ügyben csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrkapitányság, a felnőtt- és a fiatalkorú elkövetők őrizetbe vételének egyidejű elrendelése mellett.