Hárman meghaltak egy balesetben Gasztonynál, cserbenhagyókat keres a rendőrség

bry
2009.07.17. 14:12 Módosítva: 2009.07.17. 14:16

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor személyautók ütköztek pénteken Vas megyében a 8-as számú főúton Gasztony közelében. A rendőrség cserbenhagyót keres a baleset kapcsán , írja az MTI.

Keresik annak a szürke vagy ezüst színű, feltehetően olasz felségjelű Citroen gépkocsinak a vezetőjét és utasait, amely eddigi adataik szerint Rábafüzes irányából közlekedett Körmend felé, s egy teherautó előzésébe kezdett. A Körmend irányából érkező, szintén olasz rendszámú személygépkocsi vezetője az ütközés elkerülése érdekében lehúzódott az útpadkára, ahol elveszítette uralmát járműve fölött és összeütközött egy szemből jövő, osztrák rendszámú személyautóval.

DVETT20090717037

Ez utóbbi, olasz rendszámú gépkocsiban három román állampolgárságú férfi utazott, a baleset következtében mindhárman a helyszínen meghaltak. Az osztrák rendszámú autóban ketten ültek, ők súlyosan megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi Markusovszky Kórházba. Az MTI úgy tudja, hogy annak a súlyos sérültnek is válságosra fordult az állapota, akit mentőautóval vittek kórházba.

A balesetnek részese volt egy harmadik, szintén osztrák rendszámú személygépkocsi is, ez állítólag az egyik jármű által vontatott utánfutóról az útra leesett kenuknak hajtott neki, de ebben az autóban senki nem sérült meg.

A keresett gépkocsiban szemtanúk elmondása szerint hárman utaztak, a baleset után az autó jobb első üléséről kiszállt egy szőke hajú nő, állítólag román nyelven mondott néhány szót, majd visszaült a gépkocsiba és Körmend irányába elhajtottak. A rendőrség nagy erőkkel keresi a cserbenhagyókat, a megyéből kivezető utakon ellenőrzőpontokat állítottak fel.

A rendőrség a baleset helyszínére csak órák múlva engedte oda a várakozó újságírókat és fotósokat, miután a holttesteket már elszállították. Ennek oka az volt - értesült az MTI tudósítója rendőrségi forrásból -, hogy a nagy melegben nem akarták fekete fóliával letakarni a halottakat, illetve az is, hogy testrészek szóródtak szét az úton.