horoszkóp

Nyolcan haltak meg szombaton balesetek miatt

bry
2009.07.19. 10:06

Nyolcan haltak meg Magyarországon balesetek miatt a hétvége első felében, a legsúlyosabb balesetben hárman vesztették életüket.

Szombat délben autóbusszal ütközött össze Hajdúböszörmény és Hajdúvid között az a személygépkocsi, amelyben hárman meghaltak. A két jármű frontálisan ütközött, a személygépkocsiban utazó három személy holttestét a tűzoltók feszítővágókkal szabadították ki a roncsból. Az autóbuszon utazók közül egy személy könnyebben sérült. Őt a mentők a debreceni Kenézy Kórház baleseti sebészetére szállították.

Egy néző vesztette életét Dunakeszin a repülőnapon, miután a búcsúmutatvány végrehajtása közben lezuhant egy Zlin-142-es kisrepülőgép.A kisgép egy hirtelen széllökés miatt zuhanhatott le; Dóra György, a dunakeszi repülőtér biztonsági szolgálatának munkatársa elmondása szerint a gyakorlatot végző három kisgép végül még szeretett volna elbúcsúzni a nézőktől, és egyikük mélyre ereszkedve egy speciális hurkot akart csinálni, amikor egy hirtelen széllökés a hátára fordította a gépet, amely lezuhant. A gép zuhanás közben sodorta el a reptéri biztonsági cég egyik munkatársát, aki a baleset következtében halálos sérüléseket szenvedett - mondta. A repülőgép pilótája életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter vitte el a helyszínről az Árpád kórházba, állapota jelenelg stabil. Az MTI értesülései szerint a nézők soraiban egy 12 éves gyerek is súlyos sérüléseket szenvedett.

Két motoros is meghalt szombaton, egyikük kora délután lesodródott az úttestről Méhkerék és Újszalonta között. A 33 éves méhkeréki férfi által vezetett motorkerékpár eddig ismeretlen okok miatt tért le az útról, a baleset következtében a motoros a helyszínen meghalt. Egy másik motoros Szentendrén halt meg, miután eddig ismeretlen okból a Szentlászlói úton letért az útról és felborult.

Egy harmincéves férfit a vonat gázolt el Nagykanizsán; a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a helyi férfit a Csengery úti vasúti átjáróban ütötte el a vonat, a helyszíni szemle adatai alapján az idegenkezűség kizárható.

Budapesten a 2-es metró vonalán a Stadionok megállónál egy 50 év körüli nő vesztette életét a vágányok között. Szilágyi Károly BKV szóvivő közlése szerint szombaton reggel 6 órakor egy utas nyomta meg a peron vészkapcsolót, mert a Stadionok metrómegálló alagútjában, a vágány között meglátott valakit. Kiderült, hogy egy 50 év körül nő került a sínek közé, aki ekkor már halott volt, az okokat egyelőre vizsgálják. A mentősök tájékoztatása szerint a nő nem áramütéstől halt meg, feltehetően egy rosszullét miatt szédült be a vágányok közé.