Egy család öt tagját, köztük két gyereket gyilkoltak meg az ausztrál Sydney városában. Az áldozatok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy - a helyi rendőrség megfogalmazása szerint - "vizuális azonosításuk nagyon nehézzé vált".

A Sydney egyik külvárosában lévő házukban megtalált áldozatok felsőteste, és feje "igencsak horrorisztikus" tompa sérülésekkel volt tele - közölte a rendőrség gyilkossági csoportjának parancsnoka. Geoff Beresford "nagyon durván erőszakos", de pontosan végrehajtott támadásként jellemezte a gyilkosságokat. A parancsnok elmondta, hogy egyelőre nem tudják, milyen ok áll a gyilkosságok mögött, de célzott támadásnak tartják az esetet. A rendőrség nem tartja valószínűnek, hogy rablógyilkosság történt, de nem zárta ki a lehetőséget.

Az áldozatok egy 46 éves, kínai születésű férfi és felesége, 12 és kilenc éves gyermekeik, valamint egy, a negyvenes éveiben járó nőrokon. A rendőrség már megkezdte a helyi kínai közösség tagjainak kikérdezését.

A meggyilkolt férfi tavaly májusban szemtanúja volt egy pénzszállító autó kirablásának. Beresfold elmondása szerint azonban a rendőrség nem gondolja, hogy a két ügynek köze lehet egymáshoz, de minden lehetséges nyomot kivizsgálnak. (FH)