Az élményfürdő belső vizsgálata szerint emberi mulasztás miatt halt meg a 9 éves kisfiú múlt csütörtökön, amikor beleesett az egyik medence vízelvezetőjébe. Két munkatársuk észlelte ugyanis az aknafedél hibáját, ennek ellenére engedélyezték a szörfmedence működését. Az Aquaword tőlük és további két, közvetetten felelős dolgozójától megválik. Az Aquaworld Zrt. hétfői közleményében emlékeztet: a hatósági és műszaki vizsgálattal párhuzamosan azonnal belső vizsgálatot indítottak. Ugyanakkor leszögezik, hogy az elrendelt belső vizsgálatnak nem célja annak eldöntése, hogy az érintett munkavállalók részéről megvalósult-e gondatlanságból elkövetett bűncselekmény.

A belső vizsgálat a karbantartó, valamint az üzemeltető területről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntetik - olvasható a közleményben.

Az Aquaworld tájékoztatása szerint ezek a dolgozók észlelték az aknafedél hibáját, ennek ellenére engedélyezték a szörfmedence elindítását, illetve nem állították le annak működését. Ezentúl nem értesítették felettesüket az aknafedő meghibásodásáról.

Rajtuk kívül további két munkatárs közvetett munkajogi felelősségét is megállapította a belső vizsgálat, esetükben rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony.

A műszaki vizsgálatot a rendőrség végzi. Ennek eredményéről valószínűleg a közeljövőben a rendőrség nyilatkozik majd. A vizsgálat lezárásáig a szörfmedence változatlanul zárva tart. A belső vizsgálatról készült jelentést az Aquaworld Zrt. hétfőn átadta a rendőrségnek. (FH)