Két gyerek próbált vízbe fojtani vasárnap délelőtt egy egész népes strand szemeláttára egy három hónapos kölyökkutyát Lakitelek közelében, Tőserdőn a Holt-Tiszán, de a kiképzés után kutyáikkal arra sétáló kutyaiskolások még időben észrevették és megmentették a kiskutyát. Az állat tulajdonjogáról a két gyerek önként lemondott, így nem hívtak rendőrt az állatbarátok. A kiskutyát azonnal a gondjaikba vették.

A tőserdei strandon rengetegen pihentek, strandoltak, sokan láthatták, hogy a két gyerek a nyüszítő kutyát az egyre mélyebb víz felé terelgeti, de még akkor sem tettek semmit, amikor a kutya fejét a víz alá nyomták a gyerekek. Ekkor értek oda a kutyaiskola hallgatói, akik a kiképzés után épp arra futtatták kedvenceiket, ők azonnal közbeléptek, így még időben partra került a kiskutya - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Attila, a Cerberos Kutyaiskola kecskeméti vezetője.

A két gyerek inkább önként lemondott a kölyök tulajdonjogáról, csak ne hívjanak rendőrt az állatbarátok. Az eb a kutyaiskola többi, szintén elkobzott, mentett kutyái közé került, nekik egy új képzési program segítségével próbálnak gazdát keresni. (FH)