Egy idős férfi meggyilkolásával és a holttest feldarabolásával gyanúsítanak Romániában két orvostanhallgatót. A gyanú szerint a húszéves lány és barátja közül az egyikük azért ölte meg a férfit szombaton, mivel az nem fizette ki a szexuális szolgáltatások ellenértékét. A 65 éves férfi feldarabolt holttestét szombaton egy gépkocsi csomagtartójában találták meg. A rendőrséget az egyetem éjjeliőre értesítette, aki a két diákot nagy, vértől csöpögő csomagokkal látta hurcolkodni őket.

Az őrnek szombat éjjel egy csomagokat cipelő pár tűnt fel. A bőröndöt és a szatyrokat - amelyekből vér csöpögött - egy Mercedesz csomagtartójába tették. A helyszínre kiérkezett rendőrség a csomagtartóban egy bőröndben egy férfi felsőtestére bukkant. Az áldozat lábai egy nagyobb műanyag szatyorba voltak csomagolva. A két gyanúsítottat ekkor még nem találták meg, mindketten elmenekültek.

Nem sokkal később azonosították egyiküket. A húszéves diák felvágta ereit, amikor a rendőrség rátörte az ajtót egy tömbházlakásban, de kórházba szállították, jelenleg nincs életveszélyben.

Raul Sergiu Florea vallomása szerint barátnője ölte meg a férfit, miután az nem akarta kifizetni az orális szex ellenében ígért 500 eurót. Azt állítja: a lány egy konyhakéssel többször is megszúrta az idős férfit.

A húszesztendős, másodéves orvosi egyetemista diáklány vasárnap reggel adta fel magát a rendőrségen. Vallomása ellentmond társa állításainak, a lány szerint barátja ölte meg a férfit, őt pedig arra kényszerítette, hogy a holttest elrejtésében segédkezzen.

Az áldozat holttestének felboncolásakor az orvosok megállapították: a szívét ért szúrás okozta a halálát. Az orvosok szerint ez volt a végzetes szúrás, már jó ideje halott lehetett, amikor nekiláttak feldarabolni. (FH)