horoszkóp

Roma nő a kislétai fegyveres támadás áldozata

bry
2009.08.03. 09:46

Egy középkorú nőt lőttek le hétfőn hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, írja a Független Hírügynökség. A támadásban egy 13 éves lány is megsérült, súlyos állapotban került kórházba. A bűncselekmény körülményeiről annyit tudni, hogy a családi házban egy 45 éves nőt - feltehetően sörétes puskával - megöltek, 13 éves lányát pedig megsebesítették. Az asszonyt a mellkasán, fején és karján érték a lövedékek. A lány a nyakán és a karján sérült, Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba szállították.

A gyilkosság áldozata egy roma nő - erősítették meg az MTI információját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármesteri hivatalában.

A lövöldözés helyszínén a rendőrség nagy erők bevonásával végzi a helyszínelést, a nyomok rögzítését - mondta a helyettes sajtószóvivő. A kislétai polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a lövöldözés a község szélén lévő egyik utcában a történt, az utolsó házak egyikében.

Szabolcsban ez a második, romák ellen elkövetett fegyveres támadás, amely halállal végződött. Április 22-én egy tiszalöki 54 éves férfit lőttek le a háza udvarán, amikor éjszakai műszakba indult dolgozni.

Kisléta Tiszalöktől hatvan kilométernyire fekszik, Nyíregyházától keleti irányban, Máriapócs és Nyírbátor között.

Az újabb gyilkosság hírére a Szabolcs megyei roma érdekképviseleti szervezetek vezetői a helyszínre indultak, hogy tájékozódjanak a történtekről.