Agyonvertek egy 16 éves kínai fiút egy internetfüggőséget kezelő kínai táborban a nevelők, pár órával azután, hogy szülei rájuk bízták gyereküket. A veréssel gyanúsított három embert a rendőrség őrizetbe vette, és nyomozást indítottak az ügyben. A hivatalos állami adatok szerint a százmillió fiatal kínai internetező tíz százaléka szenved a világhálótól való függőségtől.

A 16 éves Teng Szen-sant szombaton íratták be szülei a Vietnammal határos Kuanghszi tartományban található táborba, ahol internetfüggőségben szenvedő gyerekeket kezelnek. A szülők egy internetes hirdetés alapján találták meg a tábort, és hétezer jüant (188 ezer forint) fizettek az egy hónapos időszakra.

Teng Fej a lapnak nyilatkozva elmondta, fiát pár órával a táborba érkezése után magánzárkába helyezték, majd hárman ütni kezdték, mivel szerintük túl lassan futott. Az apa elmondása szerint fiát három órával később szállították kórházba, miután a felügyelőknek feltűnt milyen súlyos sérüléseket szenvedett.

A fiút helyi idő szerint vasárnap hajnali három órakor nyilvánították halottnak, tíz perccel a kórházba érkezése után. Az apát hétfő reggel értesítette a rendőrség. Teng Fej azonnal felhívta a tábort, de annak vezetője tagadta a verést, és azt mondta az apának, hogy a fiút súlyos láz miatt szállították kórházba. A helyi rendőrségnél dolgozó egyik rokona azonban elmondta Fejnek az igazat. A lap munkatársai látták a fiú holttestéről készült fotókat, melyeken elmondásuk szerint egyértelmű sérüléseket lehetett látni.

Az apa a táborban ígéretet kapott arra, nem fognak fizikai büntetéseket alkalmazni. A tábor önleírásában pedig az áll, hogy "módszereink kemények, de nem alkalmazunk kínzást, vagy olyan módszereket, amelyek a gyerek egészségét veszélyeztetik". (FH)