horoszkóp

300 millió eurót sikkasztó magyart fogtak a spanyolok

bry
2009.08.11. 16:53 Módosítva: 2009-08-11 16:56:58

Spanyolországban elfogták az egyik leginkább keresett magyar bűnözőt, aki állítólag mintegy 300 millió eurót sikkasztott el, és a Costa del Solon lévő Fuengirola spanyol üdülőhelyen próbált meg elrejtőzni - jelentette be kedden a málagai rendőrség.

kor

A 48 éves Korcz Imre Albert elfogása a rendőrség szerint a település külföldi lakóinak köszönhető, akik felhívták a figyelmet a feltűnő külsejű, náci jelképekkel tetovált illetőre. A csak "Jimmyként" ismert férfi tehetős nyugdíjasnak adta ki magát, és nap mint nap felbukkant a tengerparti sétányon kutyája társaságában. A rendőrség megfigyelés alá helyezte, és sikerült azonosítani annak ellenére, hogy "gyökeresen megváltoztatta a külsejét".

Az illető a GP Trade Kft. igazgatójaként több tízezer tonna kukoricát értékesített, de a 353 millió eurós vételárból hamisítás, megvesztegetés és csalás segítségével mintegy 300 milliót elsikkasztott - írja a spanyol hírügynökség. Nemzetközi körözést adtak ki ellene, s a különféle vádpontok alapján 10 év börtönre ítélhetik. (MTI)