Nemzetközi elfogatóparancs alapján fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy magyar és egy kolumbiai férfit; azzal gyanúsítják őket, hogy jelentős mennyiségű kokaint akartak az országba csempészni - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

Hiripi Gábor őrnagy, az NNI Célkörözési Alosztályának vezetője elmondta: a bajor rendőrség július 15-én értesítette az NNI-t, hogy egy nemzetközi kokainkereskedő hálózat ügyében nyomoz, és információi szerint a csoport tagjai jelentős mennyiségű kokaint szándékoznak Magyarországra csempészni. A németek európai elfogatóparancsot bocsátottak ki a csoport két magyarországi tagja - egy magyar és egy kolumbiai férfi ellen.

Az NNI a magyar férfit július 28-án, a kolumbiait augusztus 3-án fogta el Budapesten; előbbinek a garázsában több, igen nagy értékű, külföldi rendszámú gépkocsi parkolt. A két elfogott férfi kiadatási őrizetbe kerül, és - ha belegyeznek az egyszerűsített eljárásba -, akár két-három napon belül átadhatják őket az elfogatóparancsot kiadó országnak. (MTI)