Életveszélyes állapotban, lélegeztetőgépen van az a 16 éves lány, akit szombaton este súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a miskolci paneltűz helyszínéről. Anyja és öccse a helyszínen meghalt, a kórházban hét embert kezelnek füstmérgezéssel.

Az anya és egyik gyermeke a helyszínen meghalt, a másik gyerek, egy 16 éves lány súlyos füstmérgezést szenvedett, lélegeztetőgépen van, állapota életveszélyes. Az elhunyt fiú 13 éves volt - mondta el vasárnap a Független Hírügynökségnek Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. A Borsod Megyei Kórházban és a miskolci Semmelweis kórházban hét embert ápolnak. Állapotukról egyelőre nincs információ.

Az utóbbi évtizedek legtragikusabb lakóháztüzében - amely szombat este fél tíz körül keletkezett a borsodi megyeszékhelyen, a Középszer utca egyik tízemeletes lakóépületében - a felső négy szint négy lakása és a lépcsőház súlyosabb tűzkárokat, míg több lakás járulékos károkat szenvedett - közölte az MTI-vel a miskolci tűzoltóság szóvivője.