Az orosz légierő szóvivője szerint egy pilóta életét vesztette, két társának még idejében sikerült katapultálnia, mielőtt összeütközött két vadászrepülőgép. A gépek egyike lakóházra zuhant egy Moszkvához közeli településen. A ház kigyulladt, három lakója súlyos égési sérüléseket szenvedett. A szerencsétlenséget túlélt két pilóta egyike szintén megsebesült.

A két Szu-27-es vadászgép a kedden kezdődő moszkvai légi bemutatóra gyakorlatozott.Az orosz légierő szóvivője, Vlagyimir Drik, az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a szerencsétlenségben a két gép három pilótája közül az egyik meghalt. Két pilótának még a vadászgépek összeütközése előtt sikerült katapultálnia. A Ria-Novosztyi hírügynökség szerint az egyik pilóta hátsérülést szenvedett, miután a földre ereszkedés közbe fennakadt egy fán, ezért kórházba kellett szállítani.

A két Szuhoj-27-es vadászrepülőgép pilótái a kedden kezdődő moszkvai légi bemutatóra gyakorlatoztak, amikor a tragédia történt. Miután a két gép összeütközött a levegőben, az egyik roncsai egy Moszkvához közeli település egyik lakóházára zuhantak. A ház lakói közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A légi bemutató szervezői bejelentették: a történtek ellenére megtartják a tervezett légi showt. (FH)