A szalagkorlátnak ütközött és ott fennakadt egy kamion hétfőn délután az M3-as autópályán. A baleset a Miskolc felé vezető oldalon történt a bagi lehajtó után. A bolgár rendszámú nyerges vontató - eddig nem tudni miért - nekiütközött a külső szalagkorlátnak, majd a jármű eleje fennakadt azon - mondta el a Független Hírügynökségnek Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A korlát kilyukasztotta a nyerges vontató üzemanyagtankját, így abból jelenleg is csöpög a gázolaj. A gödöllői tűzoltók már kint vannak a helyszínen és oda várják budapesti kollégáikat is: ők segítenek majd vagy átfejteni a kamionból a szivárgó üzemanyagot vagy pedig megszüntetni a csöpögést. Ha ez megtörténik, egy kamionmentő segítségével húzzák majd le a nyerges vontatót a szalagkorlátról.

Jelenleg a sztráda mindkét sávját használhatják az autósok, igaz óvatosabban kell vezetniük - mondta Kis-Guczi Péter. Amikor azonban megkezdődik a műszaki mentés, egy időre teljesen lezárják majd az autópálya Miskolc felé vezető oldalát. A balesetben senkinek sem esett baja. (FH)