Ámokfutás Németországban, három halott

bry
2009.08.19. 10:08

Egy 71 éves férfi a feltételezett elkövetője szerda reggeli német sajtóhírek szerint az előző napi schwalmtali vérengzésnek, melyben hárman meghaltak, és egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A Düsseldorf melletti kisvárosban kedden este vették őrizetbe a fegyveres férfit a nagy erőkkel kivonuló különleges rendőri egységek. Az ámokfutás részleteiről a rendőrség mostanáig igen szűkszavúan nyilatkozott, a nyomozás jelenlegi állásáról szerdán délelőtt, sajtótájékoztatón számolnak be.

A házát a válás miatt kényszerárverésre kellett bocsátani, kedden délután ezért gyűltek össze az őrizetbe vett férfival együtt hatan és tartottak megbeszélést a piros téglás családi háznál. A szerda reggeli, nagyjából egybehangzó értesülések szerint a találkozón a feltételezett elkövető, a lánya, két ügyvéd és két hatósági ingatlanszakértő volt jelen. Az őrizetbe vett férfi beszámolók szerint lövöldözni kezdett, amint megérkezett. Egy személynek sikerült elmenekülnie a házból. A vérengzés után a fegyveres nyugdíjas bezárkózott. A házban akkor rajta kívül a lánya volt az egyetlen élő ember.

A rendőrséget délután fél öt tájban riasztották a lövéseket és kiabálást halló szomszédok. Több mint 200 kommandós és mentők érkeztek a helyszínre, az épületet körbezárták, a környéket lezárták. A rendőrség rendszeres időközönként megadásra szólította fel, a férfi érthetetlen üvöltözéssel felelt, majd este fél nyolc körül feltartott kezekkel kijött az épületből és megadta magát. A rendőrök lerohanták, a földre teperték és megbilincselték. A házban két halottra bukkantak, a harmadik az épület előtt feküdt. Egy embert súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, állapotáról nem közöltek részleteket. (MTI)