A Nemzeti Galéria egyik ablakának betörésével kezdte, majd kéményeket, padot, iskolaajtót, a Hattyú-ház berendezéseit és kocsikat rongált meg egy szlovák férfi hétfőn délután Budapesten, az I. kerületben. A rendőrök először akkor fogták el, mikor betörte a Nemzeti Galéria egyik ablakát. Nekirontott az egyenruhásoknak is, de a nyomozó ügyészség elengedte. Ezután kezdődött az egész napon át tartó ámokfutása az I. kerületben, de késő délután újra elfogták, akkor már őrizetbe is került.

A 24 éves szlovák férfi reggel a Nemzeti Galéria ablakának betörésével kezdte, a helyszínen nekiment a kiérkező rendőröknek is. A nyomozó ügyészségre vitték, de el kellett engedni. A férfit végül késő délután fogták el újra. A két időpont között sűrű programja volt: miután kiengedték, megrongált egy padot, majd annak alkatrészével egy iskola ajtaját. Ezután felment a Hattyú utcában egy ház padlására és leszedte a kémény oldalán lévő nyílás fedelét. Azután a Hattyú-ház negyedik emeletére ment, ahol feltépte a padlószőnyeget és megrongált egy fénymásolót. Nem sokkal később már az alagsori parkolóban tört-zúzott: egy poroltóval két autóban tett kárt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a férfit végül hétfőn délután öt óra után újra sikerült elfogni és akkor már őrizetbe is vették. Összesen 7 alkalommal rongált, kisebb értékben. Tettei okát nem tudni. (FH)