Október végéig meghosszabbította az emberi test tiltott felhasználásának gyanúja miatt indult büntetőügyben, az úgynevezett őssejtügyben előzetesletartóztatásban lévő professzor és segítőtársa előzetes letartóztatását a bíróság.

A Fővárosi Bíróság az MTI érdeklődésére közölte: a két gyanúsított - "Y. B. és N. K." - előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság augusztus 27-én meghosszabbította, október 29-ig, bár a végzés nem jogerős.

Az emberi test tiltott felhasználása miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást; a gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek őssejtkezeléseket 2007-től. Az érintettek egy-egy kezelésért általában 25 ezer USA dollárt, vagy 5 millió forintot fizettek. A rendőrség szerint a gyanúsítottak több helyszínen is végeztek illegális őssejtkezelést, miközben az ezt alkalmazó cégnek csak őssejt tárolására volt engedélye, értékesítésre és beültetésre nem. A gyanú szerint őssejtkezeléseket végző ukrán-amerikai Yuliy Baltaytis professzor és a kezelésekhez szükséges dózisokat elkészítő ukrán nő, Natalia K. július vége óta előzetes letartóztatásban van, Seffer István és a negyedik gyanúsított pedig házi őrizetben.

Seffer István résztulajdonosa a korábban őssejtkutatásokkal foglalkozó IRM Magyarország Zrt.-nek, amely működtetője volt a Seffer és Renner Magánklinika egyik laborjának. Időközben újabb két gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség a büntetőügyben; a két nőt azzal gyanúsítják, hogy asszisztensként segítették az őssejtkezelésekben az ügy két orvosát.