Bodnár László sajtótájékoztatón beszélt biciklisgázolásáról, elmondta, nagyon sajnálja ami történt, egy életen keresztül végigkíséri az ügy. A focista vasárnap meglátogatta az elgázolt férfi családját. Ők azt mondták, nem haragszanak rá és sok sikert kívántak neki. Bodnár járt a temetőben is és a gázolás helyszínén, ahol virágot, mécsest helyezett el. Azt is mondta, hogy nehezen dolgozza fel az esetet, lehet, hogy pszichológusra lesz szüksége.

Bodnár a balesetről annyit mondott, hogy Nyírbátorból kiérve előzött meg egy autót és mikor a sávjába visszasorolt, már előtte volt a kerékpáros, nem tudta kikerülni.

Bodnár László, a válogatott és a DVSC-TEVA labdarúgója augusztus 28-án, este 9 órakor Mátészalkára tartott szüleihez, amikor Nyírbátornál elgázolt egy vele azonos irányba haladó kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A biciklisen volt láthatósági mellény. A szonda szerint Bodnár nem ivott alkoholt. Később kiderült, hogy a kerékpáros majdnem a felezővonalnál biciklizett, a boncolás szerint pedig erősen ittas állapotban volt.

A gázoló focistát pénteken egy év felfüggesztett fogházra és 250 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Városi Bíróság, halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Másfél évre a vezetéstől is eltiltották.