Nyolc évre ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a férfit, aki még 2008 decemberében egy húsklopfolóval megölte a saját anyját, Kisvárdán. A férfi az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy nem emlékszik semmire, nem tudja, hogyan történhetett a tragédia.A férfi az élettársával és édesanyjával élt együtt Kisvárdán, egy lakótelepi lakásban. A gyilkosság előtt is voltak vitáik, amelyek általában a közös háztartásból adódó pénzügyi nehézségekkel voltak kapcsolatosak. Az epilepsziás, cukorbeteg és más idegrendszeri megbetegedésektől is szenvedő férfi a gyilkosság előtt nem sokkal 60 ezer forintot adott kölcsön valakinek. Ezzel a családja nem értett egyet, többször veszekedtek vele a pénz miatt. Emiatt - hogy a veszekedést ne hallja - ment el sétálni december 1-jén is, közben megivott egy üveg bort.

Később hazament, de ott megint eszébe jutottak a sérelmei, egyre ingerültebb lett, és végül elővette a 70 dekás húsklopfolót. A konyhai eszköz bárd alakú végével kétszer fejbevágta az anyját. A rendőröket az élettársa hívta, aki addig a szobában aludt és a zajra riadt fel. A leütött asszonyt még kórházba tudták vinni, de ott december 19-én meghalt.

Az Ítélőtábla 8 év börtönre ítélte a férfit, jogerősen. Súlyosbító körülménynek vették, hogy ittas volt és közeli hozzátartozóját bántotta. Enyhítő körülményként értékelték, hogy büntetlen előéletű, megbánta amit tett és hogy közepesen volt csak beszámítható.<FH>