horoszkóp

Hét és fél év mobillopásért

bry
2009.09.15. 18:21

Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélt első fokon, nem jogerősen egy 26 éves kaposvári férfit kedden a Kaposvári Városi Bíróság; a vádlott két társával - egy 23 és egy 19 éves férfival - erőszakkal elvette egy fiatalember mobiltelefonját.

Az elsőrendű vádlott esetében egy korábbi feltételes szabadságra bocsátás megszüntetését és a büntetés hátralevő részének letöltését is elrendelte a bíróság, amely a másod- és harmadrendű vádlottra öt és fél év, illetve négy és fél év fegyházbüntetést szabott ki. Az ítélet esetükben sem jogerős.
A három vádlott múlt év novemberében a kaposvári Városligetben a mobiltelefonját követelte egy fiatalembertől, akit a nemleges válasz után megütöttek, földre taszítottak és megrugdostak, majd erővel elvették a 15 ezer forintot érő telefonját. A rendőrök rövid időn belül elfogták őket, azóta előzetes letartóztatásban vannak. A vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt elítélte el a bíróság. Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek. (MTI)