horoszkóp

Vámpírnak hitték, cölöppel szúrták át a halott román asszony mellkasát

bry
2009.09.16. 10:48

Vámpírként kísértett halála után a családanya - legalábbis ezt állították a megboldogult Ghiulten Memedali asszonyról rokonai, akik ellen a romániai Medgidia város hatóságai büntetőeljárást indítottak. A Fekete-tenger partján fekvő Konstanca közelében lévő településen az ügyészség halottgyalázás miatt vonja felelőségre a családot.

A rokonság azt állította, Ghiulten Memedali rendszeresen vérszívó vámpírként kísért éjjelente. Bár egyetlen családtag nyakán sem jelent meg a két véres pontocskából álló harapásnyom, a fokhagymát és más vámpírűző eszközt bevető rokonok nem nyugodtak. A hozzátartozók ezért tavaly májusban felnyitották a sírt, hogy végleges megoldást találjanak a bajra, vagyis kihegyezett cölöpöt vertek a mellkasába, hogy átszúrják a szívét.

A hatóságok azután kezdtek nyomozni az ügyben, hogy az asszony húsz esztendős fia, Daniel Ghica feljelentést tett. "Semmiféle vámpír nem létezik. Az egész azért volt, hogy Enver nagybácsi (a halott asszony fivére) megszerezhesse azt a harminc gramm aranyat, amely anyám birtokában volt" - mondta a fiú. Szerinte a kísértetmesét nagybátyja azért találta ki, hogy elhitesse a családdal: nővére holtában azt szeretné, hogy az arany a testvéréhez jusson.

A feljelentés nyomán mindenesetre a hivatalos szervek feltárták a sírt, és valóban azt találták, amire számítani lehetett: a holttest mellkasát átdöfte egy pózna. Megállapították azonban, hogy a temetés pillanatában - a boncolás miatt - már nem volt szíve a holttestnek, tehát - ha léteznének vámpírok - hiába verték bele a hegyes szerszámot.

A rendőrség jelen pillanatban öt személy ellen folytat nyomozást halottgyalázás gyanújával. Köztük van a fivér, az egyik sírásó, aki segített a bűncselekmény végrehajtásában, akárcsak Metin Cerchez, a romániai török-muzulmán egyesület elnöke, aki állítólag maga is részt vállalt a bűnügyben. (MTI)