A gyanú szerint egy 12 éven aluli kislánnyal erőszakoskodott Jánossomorján egy 20 éves, gondnokság alatt álló, korlátozottan cselekvőképes férfi. A fiatalember beismerte, vonzódik a gyerekhez, de a rendőrség eddig nem talált arra utaló nyomot, hogy a kislányt megerőszakolta volna. A fiatalember szabadlábon van, ellene nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt nyomoznak.

Egy pedagógus hívta a helyi rendőröket, hogy tudomása szerint egy 12 éven aluli kislánnyal szexuális kapcsolatot létesített egy férfi. A rendőrség egy 20 éves, gondokság alatt álló, korlátozottan cselekvőképes fiatalembert vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban a héten.

Babos László a bűnügyi osztály vezetője elmondta, a kislány vallomása szerint együtt jártak táncolni a férfival egy jánossomorjai egyesületbe és az órák után többször megfogdosta őt a férfi, valamint a település eldugott helyein szexuális játékokra akarta rávenni. Ő azonban mindig elszaladt. A fiatalember azt elismerte, vonzódik a kislányhoz, de a történteket már máshogy mesélte el. Erről azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni a rendőrség.

Eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy a fiatalember megerőszakolta volna a kislányt. A férfi jelenleg szabadlábon van és nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel gyanúsítják.