A csütörtök esti pekingi késelés helyszínéhez közel, a forgalmas, turisták által előszeretettel látogatott Csienmen kapu szomszédságában szombaton francia turistára támadt egy vidéki kínai. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a kelet-kínai Nancsangba való 41 éves Tou Min-hsziang helyi idő szerint szombaton délben sebesítette meg késével a francia hölgyet. A támadót a rendőrjárőrök a helyszínen elfogták, a könnyebb sérülést szenvedett áldozatot azonnal kórházba szállították. A nyomozás tart.

Az eset azért kelt a szokásosnál is nagyobb figyelmet, mert csütörtökön késő este arról érkezett jelentés, hogy két halálos áldozata és 14 sérültje volt egy belvárosi késelésnek. A kínai sajtó később közölte, hogy az elkövető - akit ugyancsak a helyszínen elfogtak - ittas állapotban követte el tettét. A hongkongi South China Morning Post című lap a pekingi tájékoztatással némileg ellentétben azt közölte, hogy a támadók hárman voltak és közülük kettőnek sikerült elmenekülnie.

Pekingben a közelgő október elsejei nemzeti ünnep miatt rendkívüli biztonsági intézkedéseket hoztak, és a városban szinte mindenütt önkéntes civil karszalagosokba, vagy egyenruhásokba ütközik az ember. A rendőrség közölte, hogy megerősítik a forgalmas központi helyek és a turisztikai látványosságok környékének ellenőrzését.