Egy férfit több mint egy tucatnyi szúrással megölt, két másikat pedig bántalmazott és kirabolt az a bűncselekmények elkövetésekor még fiatalkorú mindszenti férfi, akit kedden jogerősen tizenöt év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla; az elkövető egy italboltban választotta ki áldozatait.

Áldozatát, egy 54 éves férfit, tizenhétszer megszúrta, egy éles eszközzel tizenháromszor fejtetőn csapta és legalább ötször megütötte a sértettet, aki belehalt sérüléseibe. Halálát - többek között - koponyatörés, agyzúzódás és szívének szúrt sérülése okozta. A gyilkos ezután felmosta a ház helyiségeit, majd az udvaron egy gödörbe temette a holttestet és saját véres ruhadarabjait. Ezután átkutatta a házat, és magához vett egy mobiltelefont, amelyet még aznap hétezer forintért eladott.

A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, társtettesként, csoportosan elkövetett rablás, testi sértés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte, amelyet a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie. Szintén fiatalkorú társaira jogerősen egy év tíz hónap szabadságvesztést szabott ki az ítélőtábla, a negyedik, nagykorú elkövető pedig öt év fegyházat kapott. (MTI)