Kivégzés Szlovákiában - magyarok öltek

bry
2009.09.24. 15:15

Szlovák és magyar rendőrök elfogtak egy társaságot, akik tavaly augusztusban egy üzleti vita után szabályosan kivégeztek egy szlovák férfit a szlovákiai Ógyallán. A gyanúsítottakat a múlt hét végén sikerült elfogni, közülük négyen magyarok, az ötödik pedig német állampolgár.
Egyelőre nem tudni, pontosan miért, de feltehetően üzleti vita alakult ki a későbbi áldozat és a magyar férfiak között a szlovákiai Ógyallán. A szlovák férfit megfenyegették, megverték a többiek, végül egyikük több lövéssel megölte. A férfi holttestét a saját kocsijával fuvarozták a Duna partjára, ahol egy erdős területen rakták ki. A testet később turisták találták meg.

A több mint egy évig tartó közös nyomozás eredményeként 2009. szeptember 18-án és 19-én Magyarország több településén összehangolt akcióban csaptak le a gyanúsítottakra. Négy magyar és egy német állampolgár került rendőrkézre, akik a gyanú szerint szerepet játszhattak a gyilkosságban.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a szlovák hatóságokkal és az Europollal közösen vizsgálja a gyilkosság hátterét, okát és a gyanúsítottak pontos szerepét. Az elfogottakat egyébként a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte. (FH)