Otthon összeesett és meghalt a második magyarországi újinfluenzás áldozat. A 34 éves Tolna megyei fiatalember az egészségügyi miniszter megfogalmazása szerint egészségesnek tűnt, a boncoláson derült ki, hogy vérzéses tüdőgyulladása volt. Mivel ez az influenza egyik lehetséges szövődménye, elvégezték nála a tesztet, ami pozitív lett.

A második magyar újinfluenzás halálesetet váratlan halálnak nevezte az egészségügyi miniszter. Székely Tamás azt mondta, a fiatalember szerdán mindenféle előzetes betegségtünet nélkül halt meg: "34 éves, egyébként egészséges emberről van szó" - fogalmazott. Otthon összeesett és meghalt - ismertette a részleteket. A háziorvos döntött úgy - éppen a hirtelen halál miatt - hogy boncolást kér. A fiatalember - úgy tudni - nem járt mostanában külföldön. Néhány hete egy banális sérülés miatt elment a háziorvosához, de akkor még semmi baja sem volt. A szakemberek már vizsgálják az áldozat családtagjait és az ellátásban közreműködőket is.

Itthon jelenleg 205 újinfluenzás megbetegedés ismert, de ennél valószínűleg magasabb a fertőzöttek száma. Járvány viszont nincs - mondta Székely Tamás. (FH)