Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság pénteken azt a három férfit, akit kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség Debrecenben - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Előzetes információk alapján a rendőrök szerda hajnalban az M35-ös autópályán ellenőriztek egy 27 éves debreceni férfit, aki Rotterdamból tartott hazafelé. A férfi autójában, több helyen elrejtve több mint fél kilogramm marihuánát és egy kilogramm hasist találtak.

A rendőrség azt követően beazonosította a férfi három társát. Az egyiküknél tartott házkutatás során a garázsban nagy mennyiségű kábítószer, illetve több, annak kimérésére és csomagolására használatos tárgy is előkerült.

Lefoglaltak ezen kívül mintegy száz liter, magyar zárjegy nélküli szeszes italt és több csomag cigarettát. A jövedéki termékekkel kapcsolatos eljárást a vám- és pénzügyőrség folytatja le.

A három gyanúsítottat a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, negyedik társuk szabadlábon védekezhet - áll a rendőrség közleményében.