Gázpisztollyal lőtt arcon egy férfit egy esztergomi önkormányzati képviselő szombaton este Esztergomban, egy a Széchenyi téren tartott rendezvényen. A lövések azért dördültek, mert a másik férfi egy vita után ütni, rúgni kezdte a képviselőt, akinek egyébként volt a gáz-riasztó fegyverre tartási és viselési engedélye is. Mindkét ember könnyebben megsérült.

Szombaton este 11 óra körül egy rendezvényen vitatkozott össze a két, 65 év körüli férfi. Az egyik többször megütötte, majd lágyékon rúgta a másikat. Erre a megrúgott férfi elővette gáz-riasztó pisztolyát és kétszer arcon lőtte a másik férfit. Mindkét férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A verekedőket egy a rendezvényen civilként, érdeklődőként résztvevő rendőr, a Készenléti Rendőrség egyik szabadnapos munkatársa választotta szét. A gázpisztolyos férfinak egyébként a gázpisztoly tartására és viselésére is volt engedélye.


A két ember a Mária Valéria híd nyolc évvel ezelőtti átadása óta minden évben megrendezett Hídünnep egyik programján volt, mikor az eset történt. A Kemma.hu megyei hírportál úgy tudja, hogy a gázpisztolyos férfi Kolumbán György, helyi fideszes önkormányzati képviselő.